Welke loopfiets moet ik kiezen?

1. Zadelhoogte: belangrijk dat deze overeen komt met de beenlengte van uw kind.

 

2. Wielen: als uw kind al zelfstandig het evenwicht kan bewaren kiest u voor 2 wielen. Anders is het raadzaam te kiezen voor een loopfiets met 3 of 4 wielen.

 

3. Leeftijd: de leeftijd zoals aangegeven bij de loopfietsen is een goede indicatie indien u dit zult combineren met het meten van de beenlengte

 

4. Meegroeifietsen: jarenlang plezier heeft u van de 4in1 en 3in1 modellen die u kunt ombouwen. Vaak te gebruiken als driewieler én tweewieler.

Leeftijd kind Beenlengte kind Minimale zadelhoogte  
1 jaar 20-28 cm 20-28 cm Meer info
1,5 jaar 23-28 cm 23-28 cm Meer info
2 jaar 28-33 cm 28-33 cm Meer info
2,5 jaar 34-37 cm 34-37 cm Meer info
3 jaar 38-45 cm 38-45 cm Meer info
Welke loopfiets voor een kind vanaf 1 jaar
 • Leeftijd 1 jaar
 • Zadelhoogte 20-28 cm.
 • Aantal wielen: 3 of 4
 • Hoge stabiliteit
Loopfietsen vanaf 1 jaar

Omdat kinderen vanaf 1 jaar doorgaans nog niet heel stabiel op hun benen staan, is het raadzaam te kiezen voor een stevige loopfiets. Een fiets die ondersteuning biedt aan uw kindje. Doorgaans is een loopfiets met drie of vier wielen uitermate geschikt. Omdat het bewaren van het evenwicht op deze leeftijd nog lastig is, biedt een loopfiets met drie of vier wielen steun en stevigheid. Om optimaal te profiteren van de stabiliteit van de loopfiets, is het van belang dat de achterwielen van de fiets net iets verder uit elkaar staan dan de voorwielen. Indien u op zoek bent naar een multifunctionele loopfiets dan is het wellicht een optie om te kiezen voor een 4in1 of een 3in1 model. Deze modellen zijn er speciaal voor de beginnende loopfiets gebruiker en zijn eenvoudig om te bouwen van driewieler naar tweewieler. Onze tip: wij hebben de onderstaande modellen speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar geselecteerd op basis van klant reviews, onze eigen ervaringen én de leeftijd van het kind die klanten hebben opgegeven bij de aanschaf.

Alle modellen vanaf 1 jaar
Wishbonebike
  179,00
Wishbonebike Original voor kids vanaf 1 jaar.
Original 3 in 1
Bandits & Angels
79,95 59,95
Houten Smart bike 4 in 1 van Bandits & Angels.
Smart bike 4in1 black
Bandits & Angels
79,95 54,95
Houten bakfiets roze van Bandits & Angels.�
Houten bakfiets little rider pink
Welke loopfiets voor een kind vanaf 1,5 jaar
 • Leeftijd 1,5 jaar
 • Zadelhoogte 23-28 cm.
 • Aantal wielen: 3 of 4
 • Hoge stabiliteit

1,5 jaar is een mooie leeftijd om over de aanschaf van een loopfiets na te denken. Net zoals kinderen vanaf 1 jaar hebben kinderen in deze leeftijdscategorie ook en stabiele loopfiets nodig. Het gevoel voor evenwicht en balans is nog volop in ontwikkeling en steun vanuit de loopfiets kunnen kinderen vanaf 1,5 jaar dan ook goed gebruiken. Modellen met drie of vier wielen zijn dan ook aan te raden. Omdat de beenlengte van ieder kind verschillend is, is het raadzaam deze goed op te meten voordat u een loopfiets aanschaft. Indien de beenlengte overeen komt met de zadelhoogte van de door u gekozen loopfiets, bent u verzekerd van een passend exemplaar. Onze tip: wij hebben de onderstaande modellen speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar geselecteerd op basis van klant reviews, onze eigen ervaringen én de leeftijd van het kind die klanten hebben opgegeven bij de aanschaf. 

Alle modellen vanaf 1,5 jaar
Puky
54,95 47,50
Puky Wutsch Classic Red loopauto.
Wutsch rood
Wishbonebike
  199,00
�Wishbonebike Recycled Edition 3 in 1.
Recycled Edition 3 in 1
Trybike
  149,00
Trybike Silver Metallic als driewieler.
Steel 2-in-1 Silver
Trybike
  129,00
De Trybike Steel retro groen 2-in-1.
Steel retro groen 2-in-1
Welke loopfiets voor een kind vanaf 2 jaar
 • Leeftijd 2 jaar
 • Zadelhoogte 28 - 33 cm.
 • Aantal wielen: 2
 • Lage stabiliteit

Vanaf de leeftijd van 2 jaar komt een echte tweewieler in aanmerking. Kinderen vanaf deze leeftijd kunnen namelijk steeds beter hun balans en evenwicht bewaren en het rijden op een tweewieler is dan ook eenvoudig onder de knie te krijgen. Belangrijk bij het kiezen van de juiste loopfiets is rekening houden met de beenlengte van uw kind c.q. de zadelhoogte. De beenlengte dient namelijk overeen te komen met de zadelhoogte. Dit omdat de juiste zadelstand essentieel is om frustratie bij uw kind te voorkomen. De meeste loopfietsen beschikken over een in hoogte verstelbaar zadel. Hoe groter uw kind wordt, hoe hoger u het zadeltje kunt zetten. Onze tip: wij hebben de onderstaande modellen speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar geselecteerd op basis van klant reviews, onze eigen ervaringen én de leeftijd van het kind die klanten hebben opgegeven bij de aanschaf. 

Alle modellen vanaf 2 jaar
Bandits & Angels
69,95 49,95
De Starter mint groen van Bandits & Angels.
Starter mint groen met voetenplank limited
Bandits & Angels
79,95 49,95
Italian mint loopfiets van Bandits & Angels.
Italian rider mint
Bandits & Angels
79,95 59,95
Metalen loopfiets Starter retro groen limited van Bandits
Starter retro groen limited
Welke loopfiets voor een kind vanaf 2,5 jaar
 • Leeftijd 2.5 jaar
 • Zadelhoogte 34 - 37 cm.
 • Aantal wielen: 2
 • Lage stabiliteit

Veruit het grootste deel van ons assortiment is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Dit is een leeftijd waarop kinderen het evenwicht voldoende ontwikkeld hebben om direct op een tweewieler te stappen. Ook bij deze leeftijd is het van belang dat de beenlengte van uw kindje overeen komt met de zadelhoogte. Indien dit het geval is bent u verzekerd van een passende loopfiets maar misschien nog belangrijker: de juiste zadelhoogte voorkomt frustratie bij uw kindje. Het maakt het eveneens gemakkelijk voor uw kind om het fietsen op een loopfiets snel eigen te maken. Vanzelfsprekend kunt u het zadeltje in hoogte verstellen zodra uw kindje hier aan toe is. Onze tip: wij hebben de onderstaande modellen speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar geselecteerd op basis van klant reviews, onze eigen ervaringen én de leeftijd van het kind die klanten hebben opgegeven bij de aanschaf.  

Alle modellen vanaf 2,5 jaar
Bandits & Angels
79,95 54,95
Black bandit 2in1 van Bandits & Angels.
Black bandit 2in1
Puky
89,95 71,95
De Racer loopfiets van Puky is geschikt voor kids vanaf 2,5 jaar.
Racer blauw - donkerblauw
Yedoo
129,95 99,95
De Too Too alu blue is geschikt voor kids vanaf 2 jaar.
Too Too alu blue
Puky
99,95 73,95
Puky Special zilver loopfiets.
Racer zilver luchtbanden
Welke loopfiets voor een kind vanaf 3 jaar
 • Leeftijd: 3 jaar
 • Zadelhoogte 38 - 45 cm.
 • Aantal wielen: 2
 • Lage stabiliteit

Natuurlijk hebben wij ook voor de drie jarigen een ruim aanbod met geschikte loopfiets modellen. Belangrijk bij deze leeftijd is dat het zadel goed in hoogte verstelbaar is. Kinderen in deze leeftijdscategorie hebben een tweewieler nodig met een zadelstand die minimaal 38 cm is. Hiervoor zijn speciale modellen op de markt. Doorgaans kunt u kiezen voor de modellen vanaf 2,5 jaar omdat deze beschikken over een in hoogte verstelbaar zadel. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de loopfiets, raden wij aan te kiezen voor een model waarbij het zadel sowieso te verstellen is tot circa 43 cm. Onze tip: wij hebben de onderstaande modellen speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar geselecteerd op basis van klant reviews, onze eigen ervaringen én de leeftijd van het kind die klanten hebben opgegeven bij de aanschaf.  

Alle modellen vanaf 3 jaar
Bandits & Angels
79,95 54,95
Houten loopfiets 2in1 Mint groen.
Mint angel 2in1
Puky
119,95 101,95
De luxe zwart XL loopfiets van Puky.
De Luxe zwart XL
Puky
179,95 149,95
Puky oranje loopfiets.
Extra light Alu handrem zwart